maandag 25 februari 2013

Healthy recept: Chili Sin Carne

Een luxe en nieuw recept op een maandag. Waarom ook niet. Weer eens wat anders!
Ik hou van gezonde én lekkere recepten. Vandaag ging ik een heel nieuw recept proberen.
Allemaal ingrediënten die zelfs mijn moeder nog nooit op had, werden gebruikt.
Zoete aardappel, komijn en avocado. Heel gezond allemaal, vraag maar na aan fitnessmensen. (;

Chili Sin Carne voor 2 of 3 personen


- Een witte ui, gesnipperd
- Twee teentjes knoflook, fijngehakt
- Een flinke theelepel chilipoeder
- Een flinke theelepel gemalen komijnzaad
- Twee zoete aardappelen (verkrijgbaar bij AH en jumbo)
- Een blikje tomatenblokjes
- Een klein potje maïskorrels
- Een klein potje kidneybonen
- Een klein bekertje crème fraîche
- Twee bosuitjes
- Een flinke hand peterselie
- Een eetrijpe avocado
- Olijfolie om in te bakken en wat peper en zout

Dit zijn de officiële ingrediënten, ik heb het wat aangepast, omdat mijn vader niet goed tegen ui kan. 
De avocado hebben ik even mee laten warm worden met de bonen, omdat de avocado nog niet helemaal rijp was. 

- Verwarm een scheutje olijfolie in een middelgrote pan en doe de ui, de knoflook, het chilipoeder, een beetje zout en het komijnzaad hierbij. Laat het ongeveer 5 minuutjes warm worden
- Ondertussen was je de aardappels schoon en snijd je ze in blokjes. Je hoeft ze niet te schillen.
- Doe nu de blokjes aardappel erbij en zet het vuur iets hoger. De stukjes aardappel moeten een beetje zachter worden. Blijf goed roeren zodat ze niet aanbranden.
- Terwijl je aardappeltjes zacht worden snijd je de bosui in dunne ringetjes en mix je dit samen met de peterselie en een snufje peper en zout door de crème fraîche. Zet even weg, dit is je lekkere, frisse topping voor straks.
- Na zo’n tien minuten doe je het blik tomatenblokjes bij de aardappelen.
- Kook de aardappel verder gaar in het tomatensap. Het geheel mag zachtjes pruttelen. Dit zal zo’n vijftien tot twintig minuten duren. Prik af en toe in de aardappelblokjes. Als ze bijna klaar zijn, doe je de maïskorrels en de kidneybonen erbij en verwarm je deze nog zo’n twee minuten mee.
- Schil ondertussen de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Proef je chili sin carne! Nog een beetje flauw? Doe er wat chilipoeder en/of zout bij. Te pittig voor je smaak? Voeg dan een scheutje water toe.
- Schep de chili sin carne op de borden en maak af met een flinke eetlepel crème fraîche en de avocado.





Dit recept komt van: Chicks love food

Ik heb bij de Chili Sin Carne kipnuggets gemaakt, gezonde kipnuggets! Hiervan komt ook nog een recept van op mijn blog.

xlove,


2 opmerkingen:

  1. Het was heerlijk! Die gaan we vaker eten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super goeie chili! Leuk de variatie met zoete aardappel. Om het nog gezonder te maken kun je ook magere bulgaarse/griekse yoghurt gebruiken ipv creme fraîche. Ik heb er zelf ook nog paprika door gedaan. Keep up the good work! Met vriendelijke groet, Peter

    BeantwoordenVerwijderen