maandag 7 april 2014

Bananenbrood 2.0

Toen ik voor het eerst bananenbrood maakte, was ik al gelijk fan! Ik maakte toen dit recept (klik). Nu heb ik een nieuwe versie van bananenbrood! De textuur is anders en de smaak ook. Hij is wat steviger, smeuïger en heel erg lekker met jam of pindakaas! Het lijkt zelfs een beetje op theecake. Dit recept vind ik nog lekkerder dan het vorige en ik heb hem al een heel aantal keer gemaakt! Kijk snel verder voor het recept en duik de keuken in.

Wat ik zo fijn vind aan het recept, is dat er kwark in zit en dat het lekkerder is! Kwark is een goede bron van eiwitten. Bovendien hoeft deze versie maar 35 minuten in de oven, de andere versie 50 minuten! Dit recept komt overigens van het Instagram account van Vanessa, heel erg leuk!

What you need:

  • 200 gram speltmeel/amandelmeel  - of gewoon meel
  • 100 gram havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 250 gram kwark
  • rozijnen, gedroogd fruit, noten of pure chocolade 
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prut de bananen met een staafmixer, blender of vork. Voeg het ei en de kwark toe en meng tot het een geheel is. Doe in kom het meel, de havermout en de bakpoeder, meng het en voeg vervolgens het bananenmengsel toe. Doe er nog wat rozijnen of noten bij. Ik doe meestal twee of drie handjes. Dit bananenbrood maak ik meestal zonder noten en chocolade, de rozijnen vind ik wel heel erg lekker er door! 
Zet het brood voor 35 minuten in de oven. Laat het daarna even afkoelen in de vorm en laat daarna afkoelen op een rooster. Zo kan ook de onderkant goed drogen. 

Enjoy! Lekker met een beetje jam of pindakaas. (: 

13 opmerkingen:

  1. Hmm... Ziet er heerlijk uit! Ik denk dat ik het vandaag eens ga uitproberen, maar eerst naar de winkel. Het grootste deel van de ingrediënten heb ik niet in huis haha
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh deze ziet er heel lekker uit, ik wil hem heel graag eens een keer proberen :)
    Leuke zulke recepten :D
    liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt lekkerrr! Wat raar is, ik dacht dat ik je al die tijd al volgde maar het was blijkbaar met zo'n oud account van me. Naja, vanaf nu blijf ik dus weer up to date haha. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben zo dol op bananenbrood, omnomnom <3 Zou het de hele dag door wel kunnen eten. Prachtige foto's heb je ook gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm, niet helemaal mijn ding, maar ziet er wel erg goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohhh dit klinkt heerlijk zeg! Niet eens zo veel ingredienten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb nog nooit bananenbrood geproefd, maar het ziet er wel erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wooow dat wil ik ook eten! Haha ziet er goed! & dankjewel voor je lieve reacties, super tof dat je ook gaat kickboksen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ten eerste wat een supermooie foto's heel leuk gedaan! ziet er zoo smakelijk uit en ten tweede je hebt een erg leuke blog. x

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dit ziet er zo waanzinnig lekker uit! Mooie foto's ook. Ik vind je blog erg tof! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  11. hmmm heerlijk! Ik doe er ook nog altijd noten doorheen (pecannoten). Misschien ook eens lekker om te proberen?
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Deze ziet er echt heel lekker uit! Meestal hebben die bananenbroden allemaal rare ingrediënten waarvan ik niet weet waar ik ze moet kopen hahah.. ik ga deze zeker een keer uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Het ziet er superlekker uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen