vrijdag 7 maart 2014

Bestelling bij Body&Fit shop

Laatst heb ik een bestelling gedaan bij de Body en Fitshop. Ze hebben een heel aantal 'superfoods' waaronder verschillende melen. Ik kocht amandelmeel, speltmeel en kokos. Kijk mee naar de voordelen van deze 'superfoods'!
Normaal gesproken haalden we amandelmeel in Frankrijk, als we daar in ons tweede huisje waren. In de winter komen we daar niet zo vaak omdat het huisje nog niet goed te verwarmen is. Daarom bestelde ik deze keer amandelmeel bij de body en fit shop. Amandelmeel bestaat gewoon uit gemalen amandelen. Amandelmeel is vrij prijzig omdat amandelen zelf ook best wat kosten. Ik betaalde 6 euro voor 500 gram. De body en fitshop over amandelmeel:
 'Amandelmeel is een goede bron van gezonde betten, mineralen, vezels en hoogwaardige eiwitten. Amandelmeel is een goede vervanger van tarwemeel en ik gebruik het dan ook heel graag om te bakken! Ik heb er deze week een heerlijke suikervrije chocoladetaart mee gemaakt die je moét proberen, het recept komt binnenkort online! 
 Thuis eet ik altijd speltbrood. Het leek me ook heel leuk om zelf te bakken met speltmeel. De body en fitshop over speltmeel:
'Spelt is een echt oergraan! Het wordt snel in water opgenomen waardoor het ook snel in het lichaam wordt opgenomen. Tijdens het maalproces van spelt blijven de voedingsstoffen behouden. Spelt bevat een hoog gehalte aan eiwitten voor een graansoort en boordevol aminozuren. Het is makkelijk verteerbaar en geeft geen schommelingen in de bloedsuikerspiegel.'
Gewoon meel, tarwemeel, geeft wel schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Veel mensen met darm of maagklachten gebruiken ook speltmeel in plaats van tarwemeel. Ik betaalde 1,65 euro voor 500 gram, helemaal niet veel! Ik heb twee potten besteld omdat ik graag een keer zelf speltbrood wil maken en om nog wat dingetjes mee te bakken. 
 Ik gebruik regelmatig kokos is mijn baksel en ook mijn moeder gebruikt regelmatig kokos tijdens het bakken. In de supermarkt is kokos wel verkrijgbaar maar in zulke mini zakjes dat het binnen no-time op is. Niet zo heel handig. Daarom een lekker grote pot met kokos! Ik betaalde 2,75 voor 500 gram, wat helemaal niet duur is! De body en fit shop over kokos:
' kokos is super gezond en heerlijk van smaak. Kokos is zelfs een van de rijkste voedingsbronnen die je kunt nemen. Onze kokos is zeer fijn gemalen, waardoor het perfect te gebruiken in in gerechten, shakes of smoothies.'
In Frankrijk is kokos vaak ook in grote hoeveelheden verkrijgbaar. Kokos heb ik nog nooit door een smoothie gedaan maar het is een leuk idee!
Ik ben erg tevreden met deze webshop en vind het super fijn dat ik op deze manier toch aan al mijn  bakspullen kan komen zonder dat ik moet wachten tot we weer naar Frankrijk kunnen!

Enjoy!

13 opmerkingen:

 1. Oeh ziet er goed uit! Ben benieuwd naar die chocoladetaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, dat kende ik nog niet! Leuk artikeltje, bedankt voor de tip :)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. die gemalen kokos lijkt mij wel wat, vind kokos namelijk heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amandelmeel lijkt me lekker! Wat een mooie producten:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik kende dit ook nog niet, lijkt me lekker beide handig dat je toch aan je bakspullen kan komen via de webshop

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een grote bakken voor die prijsjes haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er goed uit! Heel handig omdat je deze producten vaak niet in deze hoeveelheden in de supermarkt ziet liggen.
  Liefs, Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit lijkt me heel lekker om een keer te proberen.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Speltmeel is erg lekker, daar maak ik altijd koekjes van!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik zelf graag amandelmeel, speltmeel en kokosmeel voor het bakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goede tip, ik ga snel eens op die website kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een fijne aankopen! ik wil zelf ook nog eens speltmeel enz proberen!
  En de gemalen kokos is heerlijk! ik doe het altijd door mijn havermout onbijtje haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow heel erg gaaf,
  ik heb eigenlijk nog nooit zelf brood gemaakt of iets,
  maar ik maak best vaak smoothies/shakes dus dit klinkt best aantrekkelijk!
  Ik ga een kijkje nemen in de webshop! (:

  BeantwoordenVerwijderen