woensdag 27 november 2013

Extra: Suikervrije pepernoten met chocolade

Een extraatje voor je zelfgemaakte pepernoten; chocolade pepernoten.
Helemaal suikervrij zijn ze dan natuurlijk niet meer,
tenzij je suikervrije chocolade gebruikt, te kopen bij natuurwinkels. 




Hele pure chocolade van de Aldi. Hele pure chocolade schijnt goed voor je te zijn,
in kleine hoeveelheden. 

Wat je nodig hebt: (voor het aantal pepernoten van twee keer dit recept) 
  • 1 reep hele pure chocolade (meer dan 70 of 80 procent cacao)
  • Eventueel 3 eetlepels melk ( dat maakt het lekkerder, maar ook lastiger om de chocolade aan te brengen
Zet een pan met water op het vuur. Zet daarboven op een kom. Zorg dat de kom het water niet raakt! In de kom doe je de melk en chocolade. Als je de melk erbij doet, wordt het iets romiger en minder bitter, maar daarmee ook lastiger om aan te brengen. Je kan ook alleen chocolade smelten, dan is het makkelijker aan te brengen. 
Breng het water in de pan aan de kook en roer door de chocolade zodat het smelt.
Als alle chocolade gesmolten is, hou je het vuur aan, anders wordt de chocolade te vroeg hard. 

Als je melk bij de chocolade hebt gedaan, moet je met je vinger de chocolade op de pepernoot smeren. Je kan eerst de pepernoot in de chocolade dippen en het dan uitsmeren met je vingers.
Als je geen melk erbij hebt gedaan, is de chocolade vloeibaar en kan je de pepernoot er doorhalen en is het gelijk verdeeld.

Leg de chocolade pepernoten terug op de bakplaat. Span er keukenfolie over, zodat het niet uitdroogt. Laat de chocolade hard worden. 

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten