vrijdag 4 oktober 2013

Appel-risotto met champignons

Iets met appels. We moesten iets met appels eten, want we hebben er zoveel! Tagliatelle met appelsaus?
Eigenlijk wilde ik ook nog een keer risotto eten, die had ik gekocht toen ik twee weken alleen thuis was en dat is dus al een tijdje geleden. Het werd risotto met appel en lekkere grote kastanjechampignons! Tadam, hier is het recept, van m'n moeder (;

Wat heb je nodig?

  • 2 kopjes risotto rijst
  • 1 L groentebouillon (blokjes)
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 bakje champignons
  • 3 grote appels in kleine stukjes
  • eventueel kaas (wij hadden gorgonzola, dat hoort er officieel bij maar is echt heel ranzig. Het smaakt zoals koeienmest ruikt, blegh.)
Doe de risotto in een droge hete pan en bak een paar minuten. Doe scheut voor scheut de bouillon erbij, goed blijven doorroeren, zodat de bouillon wordt opgenomen door de rijst. Als de heft van de bouillon op is, voeg je de appelstukjes toe en laat je het meekoken. Doe langzaam de bouillon helemaal bij de rijst.
Snijd de champignons in stevige plakken en bak in een andere pan met eventueel wat kruiden.
Als de risotto zacht is kan je de champignons bij de risotto voegen.
Als je van champignons houdt, is het ook lekker om ook een beetje van het kookvocht van de champignons aan de risotto toe te voegen. Als het kookvocht is opgenomen door de risotto, ben je klaar!
Serveer eventueel met wat kaas blokjes.

We aten er als  voorgerecht een zelfgemaakt appel compote bij, heel lekker! Het recept daarvan komt nog online. Het is heel makkelijk en lekker.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten