maandag 8 juli 2013

Today's joy: Kokosnootwater

Nee, geen kokosmelk, maar kokosnootwater. In deze post een ode aan kokosnootwater.
Kokosnootwater wordt steeds meer bekend. Er verschijnen al verschillende merken in de supermarkt en  bepaalde varianten. Voor kokosnootwater hoef je niet meer naar een Toko of natuurwinkel, het ligt nu in bijna alle supermarkten. Kokosnootwater is namelijk ontzettend goed voor je! Een natuurlijk en fris drankje, met alleen maar pluspunten. (Zolang je een goed merk hebt en er geen zooi is toegevoegd)

Waarom is kokosnootwater zo gezond?  
Kokosnootwater word geperst uit een nog groene kokosnoot. Het is dus iets anders dan kokosmelk. 
Een paar voordelen van kokosnootwater op een rijtje.
  • Kokosnootwater zorgt ervoor dat je goed gehydrateerd blijft en het helpt je spieren te verstevigen. 
  • Op het pak van de kokosnootwater die ik in huis heb gehaald staat dat het water er voor zorgt dat je na lichamelijke inspanningen je vochtbalans snel kunt herstellen
  • Er zit Vitamine C in, wat we uit onze voeding moeten halen. Een glas kokosnootwater bevat 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C en E. 
  • Het reinigt en zuivert je lichaam
Ik heb nog geen pure kokosnootwater geproefd, omdat die duurder was en ik wilde beginnen met een ander smaakje er door heen. Bij de Dirk heb ik Kokoswater ananas gehaald van Healthy People. 
Echt een heerlijk drankje! Een geweldige vervanger voor frisdrank, lekker fris en super lekker! 
Het liefst drink ik het hele pak in een keer leeg, serieus. Helaas is het niet heel goedkoop dus moet ik me inhouden. Waar ik wel blij van werd; bij de Dirk (Bas en Digros) is het deze week in de aanbieding! 
Alle sappen en dranken van Healthy People zijn deze week 1,49 in plaats van 1,92. Yeey! 

Ik kwam ook nog bij de Albert Heijn en keek even hoe duur de kokosnootwater ananas van Healthy people daar was. Het was daar ongeveer 2 euro! Ik zie op de site van de AH dat het 1,99 kost, maar ik dacht toch echt dat ik een 2 zag staan toen ik in de Appie was. Hmm, misschien heb ik verkeerd gekeken.
Ik keek ook nog even bij de Em-te, daar is het 1,99.

Hopelijk zijn jullie overtuigt van de voordelen, want kokosnootwater is geniaal. (:


Enjoy!

3 opmerkingen: