donderdag 4 juli 2013

Healthy recipes: Makkelijke & frisse zomer tips!

Na wisselvallige dagen, voorzichtige zonnestralen en heftige regenbuien, kunnen we komend weekend toch echt genieten van lekker warm weer. Om alles uit deze lekkere dagen te halen, heb ik wat leuke en lekkere tips voor jullie.


Geen idee of ik eerder mango gegeten heb, maar waarom heeft niemand me verteld dat dat zo lekker zoet is? Meng 1 mango en drie schaaltjes yoghurt en een beetje honing in een blender en zorg dat het een mooi geheel vormt. Zo heb je echt heerlijke yoghurt, het lijkt een beetje op vla vind ik.
Je kan er ook ijs van maken. Doe het in een bak in de vriezer en roer het sowieso om het halfuur om.
Dat is belangrijk, anders krijg je er kristallen in en dat is niet zo lekker.

Citroen is hartstikke goed voor je, om 1000 redenen. Ik ga ze niet allemaal opnoemen, maar geloof me maar. Bovendien is het ook nog eens heerlijk fris. Doe twee of drie schijfjes citroen in een kan, vul de rest van de kan met water en zet in de koelkast. De schijfjes geven heel lang smaak, dus je kan er gewoon steeds water bijvullen. Ook lekker met limoen of munt! 
Ijsjes maken! Maak je favoriete smoothie en giet het in een ijsvorm. Lekker om warme dagen en vol met goede vitaminen. 

Maak een lekkere salade en neem die mee naar het strand. Kijk eens naar deze heerlijke salade, een boost voor je gezondheid en ontzettend lekker.
Voor nog meer zomerse salades, kijk  hier eens. Wil je ze meenemen? Dan kan je er het beste een beetje citroensap overdoen.
De salade op de foto komt van de blog van Caroline Brouwer.

Enjoy your holiday & summer!

xlove,

4 opmerkingen:

  1. Leuke en makkelijke receptjes! Citroen in water is idd erg lekker! Misschien ga ik het vandaag eens met munt proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er allemaal heerlijk uit!! Dat ijs met mango en de smoothie ijsjes moet ik maar eens snel gaan proberen...

    ♥ Saskia

    BeantwoordenVerwijderen