woensdag 27 maart 2013

Healthy Recept: Pinda-kokos-choco pasta

Pinda's. LEKKER. Kokos. LEKKER. Chocolade. DUH.
Omdat ik deze week nog niet genoeg in de keuken had gestaan (ahum) had ik weer eens zin om iets te maken. Ik was ooit al een keer een recept tegen gekomen om zelf pindakaas te maken. Een poosje later kwam ik een recept tegen om kokos creme te maken. Ik dacht, hallo, waarom niet gewoon samen.
Dus daar ging ik. Pinda-kokos pasta maken. Toen ik bezig was bedacht ik dat het ook wel leuk was om wat cacao erbij te doen, ik bedoel, waarom niet?
Deze pasta is een heerlijke combinatie van alles wat lekker is.
Komtie dan.


  • Ongezouten pinda's, ik heb een zak van 250 gram gebruikt en nog een klein beetje wat nog over was van een andere zak. Je moet zelf weten hoeveel je gebruikt. 250 gram is ongeveer genoeg voor 1 pot.
  • Kokos, werkelijk geen idee hoeveel ik er door heb gegooid, je moet zelf een beetje schatten en af en toe proeven
  • Cacao poeder, een halve eetlepel ongeveer
  • Een staafmixer (je kan het misschien ook met een blender proberen?)
  • Een leeg potje geweekt in kokend water met soda
Week 1 potje in kokend water met soda,
zodat het goed schoon word,
spoel daarna nog heel goed om met
warm water
Dit is wat je nodig hebt,
PLUS de cocoa dus



De pinda's, cocoa en de kokos
Pinda's pureren
Ik heb eerst ongeveer 1/3 van de pinda's goed gepureerd, toen wat kokos, weer wat pinda's, kokos, cacao en daarna de rest van de pinda's en nog een klein beetje kokos.



























De combinatie van pinda's, kokos en een beetje cacao is heerlijk!
Zeker het proberen waard en helemaal niet moeilijk.
Zo'n leuk etiketje kan je maken op Jamlabelizer

Enjoy!

xlove,

2 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me echt heerlijk! Want ik hou ook echt van hagelslag met pindakaas op mijn brood :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha jaa (: Dan zou ik er wel iets meer cacao door doen, maar het is zeker het proberen waard! :D

    BeantwoordenVerwijderen