zondag 19 januari 2014

2x gezond ontbijten met quinoa

Vandaag twee recepten die super gezond zijn en makkelijk verkrijgbaar. Je kan gewoon naar de eerste beste supermarkt fietsen. Quinoa is een 'superfood'. Het is al een tijdje in Nederland geintroduceerd. Tegenwoordig kan je het bij de meeste supermarkten vinden. Vaak staat het bij de rijst. Quinoa is een soort graan die ontzettend goed voor je is. Er zitten o.a. veel eiwitten en vezels in.
Er zit niet veel smaak aan quinoa en daarom kan je het overal voor gebruiken. Je kan er ontbijt mee maken, door een salade gooien of gebruiken als pasta. Multifunctioneel! Hier twee recepten om quinoa te eten als ontbijt.


Quinoa met smoothie
  • Quinoa (hoeveel je wilt)
  • Water
  • Yoghurt of melk
  • Fruit om een smoothie mee te maken
  • Fruit als topping
Doe de quinoa in een pannetje en zorg dat de korrels net onder water staan. Kook de quinoa tot de bolletjes wat platter zijn geworden. Giet de quinoa af en doe in een bakje of kommetje. Doe er wat melk of yoghurt bij. Maak dan de smoothie klaar. Ik heb dit ontbijt in de zomer vaak gemaakt, dus toen heb ik fruit uit dat seizoen gebruikt. Je kan zelf weten wat je gebruikt. Ik heb perzik, nectarine en appel gebruikt. Giet dat over het quinoa mengsel en maak het af met wat fruit naar keuze! 
Je kan er ook voor kiezen om de smoothie weg te laten, maar dan is het niet zo heel lekker. Zo heb je een lekker fruitig en ontzettend gezond ontbijtje! 


Ontbijt met superfoods (uit de supermarkt!)
Havermout, quinoa en lijnzaad. Een combinatie van allemaal superfood! Havermout is een superfood wat ontzettend cheap is! Voor ongeveer 35 cent heb je al een pak havermout. Lijnzaad is wat duurder, maar je doet er ook veel langer mee. Er word aangeraden om 1 lepel lijnzaad per dag te eten. Deze superfoods zorgen ervoor dat je een vol gevoel krijgt. Zo pak je dus niet na 2 uur al een ongezond tussendoortje. 
  • Havermout
  • Quinoa + water
  • 1 lepel lijnzaad
  • Yoghurt
  • Fruit naar keuze
Dit ontbijt is easy-peasy. Doe de quinoa in een pannetje en zorg dat de korrels net onderwater staan. Kook de quinoa en giet het daarna af. Doe de quinoa in een bakje en voeg de yoghurt, havermout en lijnzaad toe! Voor de smaak kan je er nog wat fruit bij doen. Eetsmakelijk! 

Enjoy!

5 opmerkingen:

  1. Leuk!! Super, ik ga het maandag kopen en dan kijken waar het schip strandt! Dankjewel voor het online zetten, super lief van je :) Sowieso zien alle recepten er lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, heel erg lekker en gezond idee :) Ga ik sowieso eens proberen, bedankt!

    liefs,
    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind quinoa heerlijk! <3 leuke ideetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een leuk idee, lijkt me erg lekker!! x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat maak jij een prachtige foto's zeg :)

    BeantwoordenVerwijderen