woensdag 6 maart 2013

Student voor anderhalve dag

In andere halve dag hebben we meer gezien dan dat we normaal in een maand zouden zien.

Treinen, bussen, scholen, kamers, huizen, steden, studenten. 
Maandag uit school ben ik naar huis gesjeesd om snel om te kleden en mijn spullen in te pakken.
Nog snel een echt Frans stukje stokbrood naar  binnen proppen en de reis kon beginnen. Alleen het fietsen naar het station was al genieten, heerlijke zon en prachtig weer, big smile!
Samen met Eliane ben ik naar Nijmegen gaan, waar ik mijn eerste keer bij de Starbucks ging drinken. Woejo. 

Samen met broerlief die ons ophaalde hebben we lekker bij een happietaria gegeten, gerund door studenten en helemaal voor het goede doel, is dat niet eens leuk eten?
Met verbazing en toch ook wel een beetje afgrijzen hebben we Daan zijn nederige stulpje bekeken. Niet echt het fijnste plekje zeg maar.
Daan ging alvast naar ons logeeradres en Eliane en ik hebben de stad Nijmegen uitgeplozen. We zijn bij een collega van Eliane langs geweest die ook in Nijmegen studeerde. Haar kamer was het tegenovergestelde van dat van Daan, super ruim en mooi!

Na wat heen en weer gefiets, rondjes rijden en straatnaambordjes verder, kwamen we bij ons logeeradres aan. We logeerden bij twee meiden die bij Daan op de studentenvereniging zaten. Ze hadden een heel gezellig meiden huis.  (:


In het meidenhuis waren natuurlijk ook jongens aanwezig.. 
Say hello to my mustache 
De volgende ochtend hadden we de trein naar Ede nog net gehaald, dankzij een paar minuten vertraging. (Is het toch nog ergens goed voor)
We zouden een meeloop dag doen op de CHE. Ik liep mee met een Communicatie studente en Eliane met een journalistiek studente. Toen we aankwamen, kon ik gelijk mee de lessen gaan volgen. Het was heel interessant, en het viel me op dat de lesstof die behandelt werd in de les 'stijl', wij ook net behandelt hadden op school. Voor de rest heb ik nog een les marketing meegemaakt en een hoorcollege, leuk!
We hadden tegelijk met de journalistiek mensen tussenuur en pauze.
De zon scheen heerlijk dus we hebben met een hele groep studenten heel gezellig op het dakterras van de CHE gezeten, genieten!


We hebben de laatste twee uur niet meegemaakt, ook al smeekten ze ons. We zijn met de bus naar het station gegaan, en toen weer met een andere trein naar het centrum. Het was soms wel een beetje ingewikkeld al die bussen en dan weer treinen, maar we hebben ons prima gered. 
Bij de La Place hebben we nog even lekker van de bon genoten die we kregen bij onze dagkaart. 

De winkels zijn leuker dan in Goes, maar de terrasjes enzo, zijn veel minder! Best apart. 
Toen we op de trein naar het andere station zaten te wachten, kwam er ineens een gillende studente op ons af. Hannah vroeg of we nog even met hun op een terrasje kwamen zitten. Dat heben we gedaan. Het was heel gezellig met de studenten en natuurlijk heerlijke genieten in de zon!
Made by Hannah, door het glas
zie je mijn hoofd

We zouden bij Carmen gaan eten. Na wat moeilijkheden met vreemde bussen die niet stopten waar ze dat wel moesten, kwamen we er toch. We hebben gegeten bij de snackbar en nog even gezellig gekletst. Daarna was het al snel tijd om weer terug naar het station te gaan en de trein naar huis te pakken.

We moesten drie uur reizen, met twee keer overstappen. 
We waren helemaal kapot, maar het was echt geweldig.
Het liefst gaan we gelijk studeren. (:

Natuurlijk ging onze 'Wreck this journal' mee, en konden we lekker aan de slag in de trein.Nu gaat het middelbare schoolleventje voorlopig weer verder en moet er hard geleerd worden.
Natuurlijk wel in de zon en met m'n nieuwe vans. Yeey!

xlove,


1 opmerking: